united states

Sonos præsenterer smarthøjttaler der understøtter flere stemmetjenester

Sonos One lanceres med Amazon Alexa den 24. oktober og Google Assistant følger i 2018. Derudover sørger en gratis softwareopdatering for, at Sonos-brugere straks kan få adgang til Alexa-stemmestyring på udvalgte markeder. AirPlay 2 følger efter i 2018.

NEW YORK – 4. oktober 2017. Sonos præsenterede i dag Sonos One i New York. Sonos One er en helt ny stemmestyret smarthøjttaler, der understøtter flere stemmetjenester og kan afspille musik, podcasts, lydbøger og andet lydindhold fra mere end 80 streamingtjenester. Den nye højtaler har en overraskende fyldig lyd og et stilfuldt design, der passer godt ind i de fleste hjem. Den koster 1.699 DKK og forhandles verden over fra den 24. oktober. Sonos One kan forudbestilles fra i dag på www.sonos.com.

I USA, Storbritannien og Tyskland kan musikelskere med det samme styre den nye Sonos One med Amazons Alexa, da højtaleren har stemmeunderstøttelse til Amazon Music, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM og TuneIn. Derudover vil Alexa-stemmestyring til Spotify på Sonos One følge kort efter lanceringen. Stemmekontrolfunktioner som afbryd, spring over, skru op og ned bliver tilgængelige for alle andre musiktjenester, der er understøttet af Sonos. Du kan endda spørge højtaleren om, hvad der bliver afspillet. Med den nye Sonos One kan du kort sagt bruge stemmen til at styre hele dit Sonos Home Sound System.

Sonos One giver brugerne mulighed for at anvende en række features ved Alexa – man kan høre vejrudsigten, lytte til nyheder og trafikmeldinger og høre de sidste nye sportsresultater. Sonos’ stærke samarbejde med Amazon betyder desuden, at Sonos One og Amazon Alexa hele tiden bliver smartere ved hjælp af cloud-opdateringer.

I 2018 føjes Google Assistant til Sonos One, som derved bliver den første og eneste smarthøjttaler, der understøtter flere af de førende stemmetjenester. Med Google Assistant og Sonos vil brugerne ikke blot få fantastisk lyd og en smuk højttaler. De får også en personlig assistent, der står klar til at hjælpe dem i løbet af dagen, så de kan lytte til musik, stille spørgsmål, holde styr på de seneste nyheder, dæmpe lyset eller høre, hvad det næste punkt på to-do-listen er.

“Vi lever i en gylden tidsalder, når det gælder streaming af underholdning”, forklarer Patrick Spence, administrerende direktør hos Sonos. “Men meget af det fantastiske indhold sendes ud gennem højttalere, der ikke er udviklet med lydkvalitet for øje. Med vores åbne tilgang til samarbejder, stemmetjenester, innovative partnere og en lydplatform, der er udviklet til hele hjemmet, hjælper vi folk med at lytte mere og lytte på en bedre måde”.

Detaljer om Sonos One

Sonos One er en del af Sonos Home Sound-systemet, hvilket betyder, at den virker optimalt i samspil med andre Sonos-højtalere og giver dig adgang til mere end 80 musiktjenester. Du kan bruge Sonos One som en enkeltstående højtaler, parre to af dem trådløst for at få stereolyd eller bruge den i kombination med en PLAYBASE eller PLAYBAR for at skabe en hjemmebiograf med surroundsound.

• Den er udviklet til at levere en overraskende fyldig lyd for en højttaler af dens størrelse

• Den drives af to digitale klasse D-forstærkere, én tweeter og én mid-woofer

• Den indeholder seks mikrofoner og en fleksibel støjdæmpende algoritme, så den fokuserer på den rigtige person, og stemmetjenesten forstår alt helt tydeligt

• Stemmeoptagelsesteknologi med ekkodæmpning gør det muligt for højttaleren at høre dig over musikken.

• Lydstyrken skrues også automatisk ned, når du taler til den, så du ikke behøver at råbe over musikken

• Lyset på højttaleren bliver tændt, hvis mikrofonerne er aktive. Lyset er permanent tilsluttet det samme kredsløb, der forsyner mikrofonerne med strøm. Det betyder, at når lyset er slukket, er mikrofonen også slukket

• Trueplay kan nemt justere Sonos One, så den lyder optimal i hele rummet. Uanset hvor den står i dit hjem

• Sonos One er designet i en helt hvid og en helt sort version med en mat finish

Sonos-brugere uden for USA, Storbritannien og Tyskland kan nyde alt det, man kan forvente af en Sonos-højttaler: fantastisk lyd, musik i flere rum og adgang til de fleste musiktjenester – og så er Sonos One klar til en nær fremtid, hvor stemmetjenester lanceres i endnu flere lande.

Nuværende Sonos-brugere får også stemmeaktivering

Millioner af eksisterende Sonos-brugere i USA, Storbritannien og Tyskland vil kunne styre hele deres Sonos-system ved hjælp af Amazon Alexa – takket være en gratis softwareopdatering, virksomheden har gjort tilgængelig i dag. Det eneste, der kræves, er en enhed med Alexa, som f.eks. Amazon Echo eller Echo Dot og Sonos’ Alexa-styreevne. Afspil en sang, spring frem eller tilbage i playlister, styr lyden i ét rum eller en gruppe af flere rum og juster lydstyrken – alt sammen med din stemme. Sonos-brugere kommer til at få adgang til alle de innovative stemmestyringsmuligheder Alexa byder på samt de tjenester, der er tilgængelige via Amazon Music. Brugere af Amazon Music kan f.eks. bede højtaleren om at spille musik fra et bestemt årti, en genre, i et særligt tempo, en stemning eller ud fra sangtekster, hvis man ikke kan huske titlen.

Apple AirPlay 2 kommer i 2018

Sonos kan derudover meddele, at virksomheden begynder at understøtte AirPlay 2 fra Apple i 2018, så det bliver muligt at afspille alt slags lyd fra en iOS-enhed – også YouTube-videoer og Netflix-film – på Sonos-højttalere i hele huset. Brugerne vil også kunne bede samtlige enheder med Siri om at styre musik på Sonos-højttalere.

Andre nyheder

• Sonos er kommet med en række andre spændende nyheder under dagens konference: Styr Sonos som du vil: Siden 2016 har Sonos-brugere haft mulighed for styre deres højtalere direkte fra Spotify-appen. Og før udgangen af 2017 vil Sonos-systemet kunne styres fra endnu flere musiktjenesters apps, f.eks. Pandora og Tidal. Derudover vil der fra begyndelsen af næste år være mulighed for direkte kontrol fra apps som Audible, iHeart Radio og Kuke Music.

• Sonos-appen er blevet endnu bedre: Sonos-brugere får en ny app-oplevelse, når de opdaterer deres software. Takket være en optimeret programmering bliver navigationen i appen mere enkel – de vigtigste kontrolfunktioner er placeret i en navigationslinje nederst på skærmen, hvilket gør det nemmere at styre musikken i hele hjemmet og browse mellem sange fra forskellige tjenester.

• Udvidelse af udviklerplatform og et Sonos certificeringsprogram: I 2018 åbner Sonos sit udviklerprogram og leverer API'er til udviklere, der vil skabe spændende kundeoplevelser på Sonos’ lydplatform. Partnere og udviklere får adgang til de værktøjer og den support, de skal bruge for skabe innovative tiltag. Virksomheden har også implementeret et certificeringsprogram, hvor samarbejdspartnere får mulighed for at opnå “Works with Sonos”-mærket. På den måde kan Sonos-brugere være sikre på, at de virksomheder, der bygger videre på Sonos-platformen, leverer oplevelser i overensstemmelse med Sonos' høje kvalitetsstandard. Det kan forventes at se de første certificerede partnere på markedet i løbet af de kommende uger og måneder – bl.a. Wrensilva, Tunesmap, Lutron, iPort, WINK, Yumoni og Enno fra Kina.

• Nye forretninger i London og Berlin: På baggrund af den succes, som Sonos’ flagskibsforretning har oplevet i New York, annoncerer mærket planer om at åbne deres anden forretning i London inden jul samt en tredje forretning i Berlin i 2018.

Citater

Giles Martin, Sonos Sound Experience Leader:

“Der findes mange højttalere, man kan styre med stemmen. Men de fleste af dem er bare enheder, der laver lyd. Ikke systemer, der er udviklet til med lethed at udsende en fantastisk lyd i ethvert rum i dit hjem”, siger Giles Martin, Sonos Sound Experience Leader. “Vi kombinerer i bund og grund tre særskilte økosystemer med muligheden for at starte musikafspilning med stemmen, føje sange til din playliste fra Sonos-appen og spille musik i forskellige rum fra din Spotify-app – det er simpelt at bruge, men krævede en del arbejde at skabe”.

Tom Taylor, SVP Amazon Alexa: ”Vores vision er, at Alexa bliver tilgængelig alle de steder, hvor kunderne vil interagere med hende. Sonos-brugere vil spille musik, der lyder fantastisk, i deres hjem, og Alexa kan hjælpe brugerne med at finde og nyde musik på en god og naturlig måde”, forklarer Tom Taylor, Senior Vice President hos Amazon Alexa. “Derudover vil Sonos One i samspil med Alexa give kunderne den fyldige lyd, de forventer af en Sonos-højttaler kombineret med fjernfeltstemmeteknologi og Alexas mere end 25.000 styremuligheder”.

###

Om Sonos

Siden Sonos® blev grundlagt i 2002, har virksomheden skabt det førende lydsystem til hele hjemmet. Virksomheden startede som en alternativ teknologivirksomhed med nørdede ingeniører og geniale designere, som elskede musik. Nu er Sonos vokset til at være et globalt musikbrand, der gør en stor indsats for at forvandle musikoplevelsen i hjemmet. Virksomhedens trådløse lydsystem gør det nemt for alle at lytte til den musik, de holder af, i alle rum i hjemmet. Og altid med den højeste lydkvalitet. Sonos findes i dag i over 60 lande, er forbundet med utallige musikstreamingtjenester, findes hos tusindvis af detailforhandlere og i flere millioner hjem. Med en konstant investering i software og tjenester forbedrer Sonos til stadighed den musikoplevelse, kunderne har i hjemmet – også i mange år efter købet ved hjælp af softwareopdateringer. Sonos forandrer den måde, folk lytter til musik på – ét hjem ad gangen. Sonos, Inc. er en privatejet virksomhed i Santa Barbara, Californien, med yderligere kontorer i Boston og Seattle samt Nederlandene, Sverige, Danmark, Frankrig, Storbritannien, Australien, Tyskland og Kina.